Αυξήστε τις πωλήσεις και τους πελάτες σας μέσα στην κρίση!

Αυξήστε τις πωλήσεις και τους πελάτες σας μέσα στην κρίση!

Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει κυρίως τις μικρομεσαίες αλλά και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό είναι γεγονός. Τι κάνουμε όμως ως επιχειρηματίες για αυτό; Αν σηκώσουμε τα χέρια ψηλά περιμένοντας τα εύκολα χρήματα από εύκολους πελάτες που υπήρχαν κάποτε… τότε δυστυχώς το τέλος είναι προκαθορισμένο! Ήρθε η ώρα να δείτε σοβαρά το μέλλον της επιχείρησής σας και να μιμηθείτε επιχειρηματίες που αυξάνουν τα κέρδη τους μέσα στην κρίση!success

Όχι! Θα παλέψουμε και θα βγούμε νικητές!

Πλέον οι καταναλωτές δεν αγοράζουν εύκολα υπηρεσίες και προϊόντα. Καταναλώνουν όμως αυτά που τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον και αυτά που βλέπουν πολύ συχνά γύρω τους και θεωρούν πλέον οικεία! Τι σημαίνει πρακτικά αυτό για μια επιχείρηση; Ότι χρειάζεται διαφήμιση! Προσοχή όμως! Όχι οποιαδήποτε διαφήμιση, αλλά στοχευμένη και αποδοτική! Και υπάρχουν πλέον πολλοί τρόποι…

Τι σημαίνει στοχευμένη και αποδοτική διαφήμιση

Σημαίνει πολύ απλά ότι ανάλογα με το είδος του προϊόντος ή της υπηρεσίας που πουλάμε, υπάρχουν συγκεκριμένοι καινοτόμοι τρόποι και τεχνικές για να διαφημίσουμε την επιχείρησή μας. Με την έλευση του διαδικτύου και της ιντερνετικής διαφήμισης τα πράγματα στο marketing άλλαξαν. Πλέον η διαφήμιση είναι οικονομική και εξαιρετικά αποτελεσματική, με μικρές και μελάγες εταιρείες να δαπανούν κεφάλαια στην διαφήμιση στο internet.

Το έντυπο πεθαίνει

Υπάρχει η τάση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν ακόμη  τους παραδοσιακούς τρόπους διαφήμισης των προϊόντων τους. Δυστυχώς είναι χαμένα λεφτά, αλλά δεν το έχουν καταλάβει ακόμη οι ιδιοκτήτες τους. Με τα ίδια χρήματα, αλλά και με λιγότερα η διαφήμιση στο διαδίκτυο αποδίδει πολλαπλάσια κέρδη!

Με λίγα λόγια… η λύση βρίσκεται στο διαδίκτυο.

Πώς θα βρω νεόυς πελάτες από το διαδίκτυο

Τα βήματα για μια καλή διαδικτυακή παρουσία με άμεση αύξηση των πωλήσεων:

1. Κατασκευή εταιρικής Ιστοσελίδας για την ηλεκτρονική παρουσία της επιχείρησής σας.
Πλέον επιβάλλεται μια επιχείρηση να έχει εταιρική ιστοσελίδα, αν θέλει να έχει προοπτικές ύπαρξης. Δείτε δείγματα ιστοσελίδων από επιτυχημένες ιστορίες.

2. Ανακατασκευή ιστοσελίδας αν έχετε μια παλιά που την φτιάξατε πρόχειρα πριν κάποια χρόνια.
Μια ιστοσελίδα 4-5 ετών σε κακή κατάσταση μπορεί να κάνει κακό στην επιχείρησή σας. Βελτιώστε την οπωσδήποτε και μην χάνετε χρονο!

3. Προώθηση και διαφήμιση Ιστοσελίδας (must)
Θα φτιάχνατε ποτέ το κατάστημά σας σε μια έρημο ή στην κορυφή ενός βουνού; Μάλλον όχι. Το ίδιο συμβαίνει και στο διαδίκτυο. Φτιάχνουμε μια ιστοσελίδα για να την βλέπει κόσμος και να έρχονται πελάτες, όχι για να την βλέπουμε μόνο εμείς και 5-6 φίλοι. Το διαδίκτυο προσφέρει απίστευτες δυνατότητες διαφήμισης και μάλιστα πολύ οικονομικά σε σχέση με τα άλλα μέσα.

4. Google!
Καλώς ή κακώς, όποια επιχείρηση δεν είναι ανταγωνιστική στα αποτελέσματα αναζήτησης της google, είναι σαν να μην υπάρχει. Η google δίνει την δυνατότητα να στοχεύσουμε σωστά στην αναζήτηση του κοινού για κάποιο προίόν ή υπηρεσία. Αποτελεί ίσως την καλύτερη διαφήμισηΔείτε το σοβαρά και απευθυνθείτε στους ειδικούς

5. Social media και Facebook marketing
Με σχεδόν 4.000.000 χρήστες στην Ελλάδα, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την προωθητική δύναμη του facebook! Προσέξτε όμως! Δεν φτιάχνουμε απλά μια σελίδα ή ένα προφίλ στο facebook και αυτό ήταν, κατακτήσαμε τον κόσμο; Οχι βέβαια! Υπάρχουν πάρα πολλές τεχνικές προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών στο facebook, που πραγματικά μπορούν να κάνουν θαύματα! Από σωστές δημοσιεύσεις στην επαγγελματική σας σελίδα(φτιαγμένη από ειδικό), μέχρι την διαφήμιση στο facebook για αύξηση της απήχησης και άμεσων πωλήσεων.

6. Διαφήμιση σε Sites με στοχευμένο κοινό!
Ίσως αποτελεί την καλύτερη λύση, αν έχετε συγκεκριμένο κοινό στο οποίο απευθύνεστε. Αν έχετε πχ. Κρητικό νυχτερινό κέντρο, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να διαφημιστείτε σε ιστοσελίδα με Κρητικούς αναγνώστες!

Βασική προϋπόθεση για όλα αυτά είναι να έχετε όρεξη και μεράκι για αλλαγές του τρόπου εργασίας αλλά και επιχειρηματικής νοοτροπίας! Τα όποια κεφάλαια που χρειάζονται για τις παραπάνω ενέργειες, δείτε τα σαν μια καλή επένδυση και όχι σαν περιττά έξοδα. Στο κάτω κάτω μπορούμε να θυσιάσουμε κάποιες συνήθειες και να αξοικονομήσουμε χρήματα για λίγο διάστημα, επενδύοντας στην επιχείρησή μας! Λάβετε άμεσα δραστικά μέτρα προτού να έιναι πολύ αργά.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται δύσκολα ή ακατανόητα, μόλις αποκτήσατε καλόυς φίλους έτοιμους να σας βοηθήσουν και να σας λύσουν τις απορίες. Επικοινωνήστε μαζί μας και δώστε στην επιχείρησή σας την ευκαιρία να επιβιώσει και να βγει πιο δυνατή από την κρίση.

Μιλήστε μας

 

TOP