Έπαθλo 3 εκατ. δολάρια για όποιον σπάσει τον Chrome OS

by / Wednesday, 30 January 2013 / Published in Blog
Έπαθλο για σπάσιμο chrome os

Η Google ανακοίνωσε τη διοργάνωση του τρίτου διαγωνισμού hacking Pwnium στον οποίο αυτή τη φορά οι επίδοξοι hackers θα κληθούν να σπάσουν όχι τον Chrome browser αλλά το λειτουργικό σύστημα Chrome OS της εταιρείας.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ασφαλείας CanSecWest που θα γίνει στο Βανκούβερ του Καναδά στις 7 Μαρτίου και σε όσους διακριθούν θα μοιραστούν χρηματικά έπαθλα ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων δολαρίων!

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να προσπαθήσουν με διάφορους τρόπους να παραβιάσουν το Chrome OS χρησιμοποιώντας την έκδοση Wi-Fi του Samsung Series 5 Chromebook 550, το οποίο θα τρέχει την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού.

Από την εταιρεία σημείωσαν πως οποιοδήποτε εγκατεστημένο software συμπεριλαμβανομένου του kernel και των drivers μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίθεση στο Chrome OS.

Τον περασμένο Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια του Pwnium 2 η Google απένειμε βραβείο 60.000 δολαρίων στον hacker “Pinkie Pie”, ο οποίος ανακάλυψε ένα πολύ σοβαρό κενό ασφαλείας, στον κώδικα του browser της.

ΠΗΓΗ:e-pcmag.gr

TOP